Legtöbb ember életében eljön az a pillanat, amikor tudatára ébred, vagy az orvosa szigorúan előírja neki, hogy VÁLTOZTATNI KELL! Nem könnyű feladat! Sokszor nem is tudjuk, hogy kezdjünk hozzá, ezért folyton csak tologatjuk.

Mert könnyű azt mondani, hogy „le kell fogyni”, vagy „hogy másképp kell étkezni”, na meg a „rendszeres testmozgás ”, de a megszokás nagyúr! És ilyenkor magyarázkodunk és keressük a kifogásokat.

“Én azt gondolom, hogy ilyenkor legkevésbé segítenek a tiltások. Hasznosabb és célra vezetőbb, az okok feltárása, szervezetünk működésének megismerése, fizikai, és lelki állapotunk felmérése. Ez az első lépés és ezek után, már képesek vagyunk reális célokat felállítani és megtervezni azok megvalósítását.”

Nem kell sok a célhoz…

A motiváció mindenkinél más, de a cél ugyanaz: egészségesebb, fittebb, kiegyensúlyozottabb szeretne lenni. A siker kulcsa minden esetben a RENDSZERESSÉG, a FOKOZATOSSÁG és a MÉRTÉKLETESSÉG!

A változtatás mindig az egyén feladata, mindenkinek magának kell végig csinálnia. Nincsenek csodák, a gyors változás sosem tartós. Az életmódváltás mindig hosszú és rögös út. Vannak megtorpanások és megbotlások, ezért kell egy hozzáértő segítő, aki szükség esetén támogat és folyamatosan kontrollál a célhoz vezető úton!

 „Kevés döntéssel tudjuk olyan közvetlenül befolyásolni az egészségünket, mint azzal, hogy milyen élelmiszereket választunk és fogyasztunk!” (Szent-Györgyi Albert)