Egyéni, Online & CSoportos edzés

Gerinctréning

Egyéni, Online & CSoportos edzés

Gerinctréning

 

Mindazoknak, akik napi két óránál többet töltenek ugyanabban a testhelyzetben, akiknek keresniük kell éjszaka a legmegfelelőbb alváspózt, azoknak, akik reggelente nehezen „járódnak be”,

azoknak is, akik már tudják, milyen érzés, amikor egy rossz mozdulat után képtelenek kiegyenesedni… Vagyis a gerinctornát ajánljuk mindenkinek, aki gerinccel született és szeretné még néhány évtizedig rendeltetés szerűén, fájdalom nélkül használni testének tartóoszlopát. Tartós gerinc vagy ízületi fájdalom, illetve a korlátozott mozgástartomány esetén érdemes szakorvoshoz vagy gyógytornászhoz fordulni. Abban azesetben, ha csak tartáshiba, vagy egyoldalú terhelés okozza problémáinkat, a gondosan összeállított gyakorlatok segítenek elkerülni, hogy problémáink krónikussá váljanak.

A rendszeres célirányos mozgás enyhíti a panaszokat, következetes, rendszeres végzésük pedig hosszabb távon meg is szüntethetik a kiváltó okokat.  A speciális mozgássorok a gerinc melletti izmokat lazítják, nyújtják, erősítik. A megmozgatásukkal élénkül ezeknek a területeknek a keringése, anyagcseréje, javul az oxigénellátása. A letapadt izmok által elnyomott, érzékeny idegek felszabadulnak. Az erősödő izmok tartást adnak a megviselt csigolyáknak, egészségesebb testtartás alakul ki, megszűnik az egyenlőtlen terhelés.

A nevével ellentétben a gerinctréning nemcsak a gerincre és az azzal kapcsolatos problémákra jótékony hatású, hanem az egész testre hat. Formálja az alakot, feszesebbé, erősebbé teszi az izmokat a többi testrészen, például a hason is, szebbé teszi a testtartást, rugalmasabbá, harmonikusabbá a mozgást is. A következetesen végzett tornának mintegy mellékhatásaként néhány kiló is lecsúszhat. Mint minden rendszeres mozgás, a gerinctorna is jót tesz a pszichének is: növeli a testtudatosságot, önmagunk jobb elfogadását, az önbizalmunkat, lelkierőnket, javítja a hangulatunkat.

Polhammer Anna

Online videótár

Kapcsolat

EGYÉNI, CSOPORTOS & ONLINE Órák

„Ne halogass, vágj bele! „