Egyén, csoportos & Online órák

MOZGÁSFORMÁK

PILATES

Pilates – „A mozgás, amelytől közérzeted 10 alkalom után jelentősen javul, 20 után megszépül, 30 után teljesen átalakul!” (JHP)

A Pilates a mélyrétegű törzsizmok erősítésére-nyújtására koncentráló, az egész testet tetőtől-talpig átmozgató mozgásrendszer, melyet a német Joseph Hubertus Pilates fejlesztett ki a múlt század 20-as éveiben, majd csiszolgatta módszerét egészen haláláig.

GERINCTRÉNING

Kinek ajánljuk a Gerinctréninget?
Mindazoknak, akik napi két óránál többet töltenek ugyanabban a testhelyzetben, akiknek keresniük kell éjszaka a legmegfelelőbb alváspózt, azoknak, akik reggelente nehezen „járódnak be”,
azoknak is, akik már tudják, milyen érzés, amikor egy rossz mozdulat után képtelenek kiegyenesedni…

A GERINCJÓGA
egy alkalmazott jóga és mozgásterápia.
A modern ember számára is könnyedén fogyasztható. A lassabb ütemű gyakorlás hatékonyan fejleszti a testtudatot és az összpontosításra való képességet, alkalmat ad a rohanó világban a megállásra.

STRETCHING

Stretching, vagy hívhatnánk nyújtásnak is magyarul, de ez nem fedi igazán az óratípus lényegét. A stretching órán ténylegesen izmaink nyújtására fókuszálunk, de a gyakorlatok célja nem pusztán a hajlékonyság. A gondosan egymásra fűzött gyakorlatokkal az izomegyensúly elérésén és ízületeink mozgásterjedelmének növelésén dolgozunk. Ezért nem csak nyújtó, hanem komplex erősítő gyakorlatokat magában foglaló óratípus.

PILATES GÉPEK

Pilate gépei közül a legismertebb és egyben, legnépszerűbb a Reformer. „A reformer, amely megreformálja a testet” A Reformeren végzett gyakorlatok száma szinte végtelen. Elsősorban a has, hát, csípőizmokra hat, de az egész testet meg dolgoztatja.

GERINCJÓGA

Egy modern mozgásrendszer, amily a jóga speciális testhelyzeteit, (jóga ászanákat) használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. Elsődleges szerepe a Prevenció, az egészségmegőrzése, de csoportos mozgásterápiaként, amely a teljes fizikumot módszeresen kezeli és fejleszti, legfőbb eszközei a tudatos mozgás, a helyes légzés és nem utolsó sorban a relaxáció. A gerincjóga egy preventív mozgásterápia, aminek elsődleges célja a mozgásszervrendszer és az idegrendszer egészségének helyreállítása     anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal. Óráinkon szeretnénk a jogát olyan anatómiai és élettani alapokra helyezni, ami megfelel a mai mozgásterápiákkal szemben támasztott követelményeknek. A hatja jóga hatékony, bár igen erőteljes energetikai gyakorlatait alakítja át úgy, hogy az az átlagember számára is biztonságosan elvégezhető, mégis hatékonyságát megtartó mozgásforma legyen mindenki számára.

EGYÉNI, CSOPORTOS & ONLINE Órák

„Ne halogass, vágj bele! „