Egyéni, Online & CSoportos edzés

Nordic Walking

Egyéni, Online & CSoportos edzés

Nordic Walking

A Nordic Walking, vagy ahogy azt sokan hívják, a botos gyaloglás, egyszerre sport és kikapcsolódás.
Ma már korántsem olyan szokatlan látvány a két bottal természetet járó sportember, de hogy mi a különbség a gyaloglás és a Nordic Walking között, azt csak az tudja, aki már kipróbálta. És aki már kipróbálta az tapasztalja, hogy egész más élmény ez az EGÉSZ TESTET AKTIVIZÁLÓ MOZGÁS, mint a felsőtestet, karokat figyelmen kívül hagyó séta. A Nordic Walking, ha megtanultuk a helyesen kivitelezett technikát, SZINTE MINDEN TESTRÉSZT, IZMOT MEGMOZGAT, míg a bot nélküli gyaloglás csak az alsó végtagokra korlátozódik. A botok használatával LENDÜLETESEBBÉ VÁLIK A MOZGÁSUNK, és
KEVÉSBÉ TERHELJÜK AZ ALSÓ VÉGTAGI ÍZÜLETEKET. Járás közben aktívan használjuk a karjainkat is, ami által a felsőtest izomzata is bekapcsolódik a munkába és így a test izmainak, mint egy 90% át
megmozgatjuk. Vagyis, a SPECIÁLIS BOT és a helyes GYALOGLÓTECHNIKA segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, kondíciónkat és koordinációs képességünket.

Polhammer Anna

Lehetőség a tesmozgásra:

– Időseknek is, mert: nem kell nagy erőfeszítés a helyes mozdulatok elsajátításához, bárki gyakorolhatja, kortól és nemtől függetlenül.

– Magas vérnyomás, szív és érrenszeri betegségek esetén: Fokozza az aerob teljesítményt, vagyis gazdaságosabbá teszi a szív-érrendszer működését, növeli a vitálkapacitást és az oxigénfelvevő képességet.

– Ha sok a súly, mivel az alacsonyabb, gyalogláshoz alkalmazott intenzitás mellett a szervezet legfőképp a zsírokból nyeri az energiát, amelynek „zsírégetés” a következménye.

Pozitív élettani hatásairól igen hosszasan lehetne beszélni és a helyes technika elssajátításával többszörösére növelhetjük hatékonyágát.

A botok kíválasztására is érdemes időt fordítani! Egy jól megválasztott bot még élvezetesebbé és hatékonyabbá teszi a testmozgást.

 

EGYÉNI, CSOPORTOS & ONLINE Órák

„Egy lépés az egészségért!”