Egyéni, Online & CSoportos edzés

Stretching

Egyéni, Online & CSoportos edzés

Stretching

Stretching, vagy hívhatnánk nyújtásnak is magyarul, de ez nem fedi igazán az óratípus lényegét. A stretching órán ténylegesen izmaink nyújtására fókuszálunk, de a gyakorlatok célja nem pusztán a hajlékonyság. A gondosan egymásra fűzött gyakorlatokkal az izomegyensúly elérésén és ízületeink mozgásterjedelmének növelésén dolgozunk. Ezért nem csak nyújtó, hanem komplex erősítő gyakorlatokat magában foglaló óratípus.

Célunk a feszes izmok és a fascia nyújtása, az ízületek szabad mozgása, a gyenge fázisos izmok erősítése. Stabil gerinc, egy anatómiailag normál mozgásterjedelem elérése.

Fontos, hogy nem attól leszünk flexibilisebbek, hogy megnyújtjuk izmainkat, hanem mert elég gyakran ismételjük az adott mozgást és kitoljuk idegrendszerünk nyújtás tolerancia határát.

A nyújtás során azért nő a mozgástartomány (például egyre mélyebbre tudunk hajolni), mert elégszer ismételtük az adott mozgást. Testünk ahhoz adaptálódik, formálódik, amit elég gyakran csinál. Rendszeres gyakorlással nagyobb biztonsággal és tartósabban tudjuk nyújtani izmainkat és a fasciánkat.

Hatékony módszer akár az egyoldalú megterheléssel járó munkát végzők vagy az aktívan sportolók számára egyaránt. A nyújtó-erősítő gyakorlatok segítségével mozgásunk rugalmasabbá, gerincünk stabilabbá válik.

Polhammer Anna

Online videótár

Kapcsolat

EGYÉNI, CSOPORTOS & ONLINE Órák

„Ne halogass, vágj bele! „