Egyéni, Online & CSoportos edzés

Pilates

Egyéni, Online & CSoportos edzés

Pilates

Pilates – „A mozgás, amelytől közérzeted 10alkalom után jelentősen javul, 20után megszépül,

30 után teljesen átalakul!” (JHP)

A Pilates a mélyrétegű törzsizmok erősítésére-nyújtására koncentráló, az egész testet tetőtől-talpig átmozgató mozgásrendszer, melyet a német Joseph Hubertus Pilates fejlesztett ki a múlt század 20-as éveiben, majd csiszolgatta módszerét egészen haláláig.

A speciális gyakorlatok képesek minden oldalról megtámasztani a gerincoszlopod, ily módon tehermentesítve azt. Így végre megszabadulhatsz a hátfájástól, amelynek egyik leggyakoribb kiváltó oka az elgyengült tartóizomzat! Jobbá válik testtartásod és izmaid újból szimmetrikusan kezdenek működni.

A Pilates gyakorlatok segítségével a beidegződött rossz mozgásminták, amelyek végső soron az izomrendszer egyensúlyának megbomlásához, hosszútávon tartáshibákhoz és mozgásszervi panaszokhoz vezetnek, megszűnnek ! “Csak annyi idős vagy, mint a gerincoszlopod!” (JHP)

Egy-egy gyakorlatból soha nem végzel 10-nél több ismétlést! Van, ahol már 6 ismétlés is bőven soknak fog tűnni, ha betartod az összes, testtartásra vonatkozó utasítást! Ez nem a mennyiség, hanem a minőség tornája!!!

A gyakorlatok során a már eleve megnyújtott izmoknak adsz terhelést, vagyis a nyújtott izmot erősíted! Így az izomrostok erősödnek, de nem vastagszanak meg – nem épül rájuk felesleges izomtömeg! Az eredmény: szálkás, gyönyörű, hosszú izmok, karcsú és ruganyos test, erős hát hajlékony gerincoszloppal.

Amitől a Pilates Pilatesszé válik és nem csak “sima” gyakorlatok egymásutánja, hanem a 6 alapelv, amely holisztikus egésszé fogja össze a Módszert, csakúgy, ahogy a tested is holisztikus egész, és nem különálló szervekből összessége.

Pilates 6 alapelve:

KONCENTRÁCIÓ, KÖZPONTOSÍTÁS, KONTROLL, PONTOSSÁG, LÉGZÉS, ÁRAMLÁS

„Hiszek a módszeremben! Soha nem volt szükségem gyógyszerekre. A sérülések mindig elkerültek. Az egész világon mindenkinek végeznie kellene a gyakorlataimat! Kiegyensúlyozottak és fittek lehetnének.”

(Joseph Hubertus Pilates, 1965)

 

Polhammer Anna
Dörnyei Éva
Németh Dóra

Egyéni

GÉPES PILATES

A pilates edzésmódszert (Conroligy) Joseph H. Pilates fejlesztette ki, alapvetően gépeken. A pilates gépek segítségével olyan speciális gyakorlatok is elvégezhetőek, amelyeket matracon, vagy hagyományos erősítő gépeken nem lehetne végrehajtani. A módszer lényeg, hogy a gravitáció kiiktatásával, a rugók fokozatosan emelkedő terhelése mellett kombinálni lehet a nyújtó és erősítő gyakorlatokat. A nyújtással kombinált erősítés (a szaknyelven excentrikus gyakorlat) úgy fokozza az adott terület stabilitását, hogy közben a hajlékonyság (az adott ízületek mozgástartománya) nem szűkül be.

Pilate gépei közül a legismertebb és egyben, legnépszerűbb a Reformer. „A reformer, amely megreformálja a testet” A Reformeren végzett gyakorlatok száma szinte végtelen. Elsősorban a has, hát, csípőizmokra hat, de az egész testet meg dolgoztatja.

A rugók által a gépek egyénre szabott terhelést tesznek lehetővé minden korosztály számára. A nyújtó gyakorlatok révén ezeknek a gyakorlatoknak kiváló az alakformáló hatása, így akár profi táncosoknak, sportolóknak, modelleknek is remek választás. Ugyanakkor biztonságosan adagolható terhelést tesznek lehetővé azoknak is, akiknél ügyelni kell a sérülésveszélyre.”

Pilates 6 alapelve

  • KONCENTRÁCIÓ
  •  KÖZPONTOSÍTÁS
  • KONTROLL
  • PONTOSSÁG
  • LÉGZÉS
  • ÁRAMLÁS

EGYÉNI, CSOPORTOS & ONLINE Órák

„Ne halogass, vágj bele! „